Alege corect! Usi de garaj MCA

Cum intretinem corespunzator usa de garaj

Pentru siguranta dumneavoastra si a celor dragi, precum si pentru a beneficia de usa de garaj in conditii optime timp indelungat, va prezentam mai jos cateva sfaturi utile pentru intretinerea corespunzatoare a usilor sectionale.

In conformitate cu standardele Uniunii Europene, sistemele de usi sectionale rezidentiale trebuie sa fie intretinute si verificate regulat inca de la prima utilizare, bazat pe caietul de service indicat de instalator. Intretinerea trebuie sa fie inregistrata in scris si sa fie efectuata numai de catre personal calificat al companiei de la care ati achizitionat produsul sau de catre instalatorul autorizat.

Printre actiunile pe care le efectueaza membrii echipelor de instalare se numara lubrifierea sinelor de culisare, a rolelor si axului acestora, precum si balamalelor intermediare si laterale. De asemenea, lubrifierea chederelor cu o vaselina speciala pentru cauciuc.

La 3 luni de la instalare, personalul autorizat verifica echilibrarea sistemului de arcuri, realizandu-se, daca este cazul, retensionarea acestora. In plus, se face o inspectie vizuala a ansamblului instalat.

Dupa sase luni de la instalare se fac verificari ale chederelor, se lubrifiaza cu spray special sinele de culisare, rulmentii si arborii cu role, balamalele intermediare si laterale, precum si chederele.

De curatarea panourilor se poate ocupa in siguranta si utilizatorul usii de garaj, nu este nevoie de personal autorizat. Panourile se pot curata cu sampon auto si apa, fara a folosi detergenti agresivi. Tot pentru intretinerea panourilor puteti folosi ceara pentru masina.

O verificare mai atenta si mai amanuntita a componentelor sistemului usii sectionale se efectueaza o data pe an de catre personalul autorizat.

©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997